Hiperaktivite Danışmanlığı Nedir ?

Hiperaaktivite danışmanlığı, hiperaktivite veya dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) gibi davranışsal sorunlara sahip bireylere destek sağlayan bir danışmanlık hizmetidir.

DEHB, genellikle çocukluk döneminde başlayan bir durumdur ve dikkat eksikliği, hiperaktivite ve/veya dürtüsellik belirtileriyle karakterizedir. Bu belirtiler, birçok farklı faktörün etkileşimi sonucu ortaya çıkabilir, örneğin genetik, çevresel ve sosyal faktörler.

Hiperaaktivite danışmanları, bireyin yaşam kalitesini artırmak için özellikle eğitim, aile, iş ve sosyal etkileşim alanlarında stratejiler geliştirmeye yardımcı olurlar. Bu stratejiler, dikkat dağınıklığını azaltmak, hiperaktiviteyi yönetmek, dürtüsellikle başa çıkmak ve işlevsellikleri artırmak için olabilir.

Hiperaaktivite danışmanları, bireysel danışmanlık seansları, grup terapileri veya aile terapileri yoluyla hizmet verebilirler. Danışmanlar, bireyin sorunlarına özgü yaklaşımlar belirleyerek, bireyin güçlü yanlarına odaklanarak ve bireye uygun stratejiler geliştirerek DEHB ile başa çıkabilmesine yardımcı olabilirler.

Hiperaktivite Danışmanlığı Nedir ?

Psiko Terapi Danışmanlığı

İnteraktif Hizmetler

İnteraktif Hizmetler

İnteraktif Hizmetler | Webmaster Hizmetleri

Bu Alanda Kurumsal Hizmet Almak İçin Lütfen Bize Ulaşınız

Psiko Terapi Danışmanlığı Psiko Terapi Danışmanlığı

Bu Hizmet Hakkında Bilgi Talep Edin